Djulia Bishir
PR, Communication & Marketing Specialist
Am putea începe clasic, cu „Djulia Bishir are peste 4 ani de experiență în marketing și comunicare, a fost Head și Specialist of Communication în universul startup-urilor și a lucrat în branding la cea mai istorică companie de cosmetice din Moldova.” Dar, sincer, Djulia ar ridica o sprânceană.
Mentora cursului de comunicare nu se consideră o „expertă”, ea crede cu tărie că indiferent de rol, domeniu sau circumstanțe, mereu există spațiu de creștere și dezvoltare continuă. Fie că vorbim despre comunicare online sau offline, personală sau profesională, Djulia se simte în acest domeniu „ca peștele în apă”.
Ce o definește? Carisma, experiența variată și o doză sănătoasă de umor. Detaliile academice? Le poți găsi la ea, pe LinkedIn. Dar aici, în acest curs, vei descoperi cum să comunici calm, cald, cu impact și încredere – alături de cineva autentic, care a parcurs fiecare etapă, la fel ca tine.
Djulia activează în marketing, comunicare, PR și branding mai mult de 8 ani, cu un parcurs profesional care s-a conturat organic, dar și strategic atât în Italia cât și acasă.
De la branding pentru cea mai emblematică companie de cosmetice din Moldova, la dezvoltarea comunicării pentru startup-uri și până la gestionarea strategiei de conținut pentru industrii diverse—fashion, IT, pharma, optică—am învățat că fiecare industrie are limbajul ei, dar esența comunicării rămâne aceeași: conexiune autentică și claritate.
Am ales acest drum pentru că sunt încontinuu fascinată de impactul comunicării asupra oamenilor. De la cum un mesaj poate inspira acțiune sau distruge orice punte până la cum o frază bine formulată poate schimba cursul unei negocieri.
Djulia afirmă că a ales să activeze în acest domeniu văzând mereu lumea în litere și culori, iar comunicarea a fost dintotdeauna terenul său de joacă.
Am început prin storytelling vizual și textual, prin multă lectură și autoeducare continuă—de la istoria artelor și literaturii, până la psihologia umană și legile pieței. Dar pe măsură ce am lucrat în branding, PR și marketing, am înțeles că puterea reală a comunicării nu stă doar în ce spui, ci în cum faci oamenii să simtă. Mai mult decât atât, este despre ce își vor aminti după o interacțiune cu tine, fie că e online, în realitate, la birou sau acasă.
Din experiența sa profesională Djulia a învățat că „Depinde” este cea mai corectă regulă.
Nu există mesaje universale—tonul, structura și intenția trebuie adaptate în funcție de context, scop și de interlocutor, iar Comunicarea nu e un talent, ci o abilitate.
Public speaking, copywriting, persuasiunea—nimeni nu se naște cu ele, toți le exersăm. Și cum contextul se schimbă mereu e nevoie de o continuă evoluție – contează doar să fii cu un pas mai bun decât ieri.
Întrebată ce a determinat-o să devină mentoră, Djulia a răspuns inspirată:
Oamenii. Mai exact, mesajele lor. Când cineva îmi spune că i-am ajutat să își spună punctul de vedere mai clar, să negocieze mai bine, să își înfrunte emoțiile, atunci simt că totul are sens.
Cu siguranță, dorința oamenilor de a învăța să se exprime mai bine a fost cel mai mare motor. De la consultări simple – „Djulia, cum să formulez mai politicos acest email?” – până la „Cum să îi spun diplomat că mă enervează?”, am înțeles că oamenii nu caută doar tehnici, ci o comunicare care îi ajută să se simtă mai siguri pe ei.
Pentru mine, comunicarea nu este doar despre „cum spui lucrurile”, ci despre cum te face să te simți. Dacă pot contribui la mai multă claritate, încredere și siguranță, atunci rezonez 100% cu această misiune. Și, sincer? Îmi hrănește sufletul.
Djulia ne-a mai comunicat că este motivată să-și împărtășească cunoștințele pentru că a fost și ea acolo și știe că oricine poate învăța să comunice clar, convingător și cu impact – atâta timp cât are instrumentele potrivite.
Feedback-ul studenților. E acea miere pe suflet care mă motivează să revin la fiecare ediție.
Când cineva îmi spune:
„Am reușit să cer salariul pe care îl merit.”
„Nu mi-a mai fost frică să vorbesc în fața echipei.”
„Mă simt mai încrezător în modul în care mă exprim.”
„Am reușit să îmi controlez emoțiile.”
„Am scăpat de cuvintele parazit.”Asta e motivația mea. Schimbările sunt reale și directe. Și pentru mine, asta face totul să merite.